TREND – CaaS

Surf mee op de kleurenhype.
5 tips om kleuradvies als service aan te bieden.

Is kleuradvies al een onderdeel van uw service? Nee? Dan moet u misschien overwegen om ermee te beginnen. Want kleur wordt in 2019 een onontbeerlijke service voor de interieurprofessional. Maak kennis met dé trend van het jaar: CaaS, “Colour as a Service”, en ontdek alvast deze 5 tips om morgen al het verschil te maken.

1. Identificeer uw doelgroep

Uw doelgroep is het begin van alles. Probeer daarom uw doelgroep nauwkeurig te omschrijven. Vermijd daarbij een opsomming van leeftijd en sociale klasse, maar focus op visie en gedrag. Werkt u voor een doelgroep die zich graag wil onderscheiden? Probeer dan te begrijpen wie hun beïnvloeders zijn. Het enfant terrible van de mode, Demna Gvasalia (Balenciaga & Vetements), zegt dat mensen die zich willen onderscheiden tegenwoordig kiezen voor wat hij noemt ‘opzettelijk lelijk’. Maar weet ook dat de meeste mensen voorzichtige volgers zijn, die pas ‘durven’ als anderen het al hebben voorgedaan.

2. Analoog werkt altijd

Wil je een kleurencombinatie die bij een bredere doelgroep aanslaat? Probeer dan eens analoge kleurencombinaties. Succes gegarandeerd! Uit onderzoek naar de meest gelikete posts op Instagram blijkt dat analoge kleurencombinaties het beter doen dan andere.

3. Gebruik kleur als signaal

Kleur heeft een sterke signaalfunctie. Wilt u nieuwe producten voorstellen? Verander de kleur. Dat werkt als een magneet om de aandacht te trekken.

4. Lees de ‘Instagram Guide for Architects’

Deze gids zit boordevol tips voor architecten die zich op Instagram willen profileren. Als interieurprofessional kan u er heel wat van leren. Bijvoorbeeld waarom Instagram walls zo ‘in’ zijn. Een goede interieurpro weet welke invloeden er zijn, zelfs als die strikt genomen niet uit de wereld van het interieur komen, maar bijvoorbeeld uit de mode, de cosmetica of zelfs de technologie.

5. Gebruik het internet om te testen

Eén van de zaligheden van het internet is dat het de mogelijkheid biedt om te testen voor je je plannen definitief maakt. Heb je zo’n subliem nieuw kleuridee, maar twijfel je nog? Dan is het een goed idee om het eerst even online te testen. Krijg je spontaan veel likes of zelfs aanvragen, dan mag je je plannen met een gerust hart doorvoeren.

Voor architecten die zich op Instagram willen profileren: instagram design guide

Benieuwd naar het volledige artikel?

Deze posts interesseren je misschien ook?

Scroll naar top