TREND – Afrofuturisme

Afrofuturisme. Het einde van de Westerse smaak?

Afrofuturisme is ongetwijfeld de meest rebelse trend van het moment. Het is een uiting van tegencultuur en verzet tegen de overheersing van de westerse smaak. In het interieur is de trend nog maar net in opmars, maar in de muziek is hij al mainstream.

Daar domineren Afro-Amerikaanse performers zoals Kendrik Lamar, Beyoncé, Rihanna, Kanye West,… de scène. Ook Vogue omarmt de nieuwe smaak. Het blad wijdde recent een volledige editie aan de zwarte lifestyle.

Het Afrofuturisme is niet alleen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor interieurprofessionals, het is vooral een teken dat de smaak van de consument verandert onder invloed van nieuw-samengestelde gezinnen en migratie.

Strogeel, een invloed uit Afrika

De aardse kleuren domineren het pallet in het interieur, met materialen als klei, stro, steen en aarde. Stro, raffia, pluimen en grassen zijn elementen die gebruikt worden in wandbekleding, meubelen en decoratie. De hoofdtoon is een dor strogeel dat zich leent tot heel veel combinaties, waaronder natuurlijk ook groen.

Feeërieke taferelen

De opmars van feeërieke tekeningen en dieren uit een denkbeeldige jungle is niet te stuiten. Ze tonen hybride dieren en planten, soms naïef, soms dromerig. De taferelen zijn dragers van een symboliek uit andere culturen, maar dan wel vertaald naar een hedendaagse maatschappij.

Benieuwd naar het volledige artikel?

Deze posts interesseren je misschien ook?

Scroll naar top